Dacă introduceți parola corecta a contului SkyPrivate și tot vedeti mesajul "Wrong username or password" când încercați să vă logati in plugin (ca în imaginea de mai jos), cel mai probabil username-ul dvs. SkyPrivate nu este la fel ca ID-ul de Skype.

     Pentru a vă putea conecta la plugin, aceste două variabile trebuie să fie identice și deoarece ID-ul de Skype este unic și nu poate fi modificat, trebuie să schimbați username-ul SkyPrivate pentru a fi exact la fel ca Skype ID-ul.


     1.
În primul rând, trebuie să aflati ID-ul de Skype. Din moment ce ati instalat plugin-ul, aflarea este foarte ușoară. Trebuie doar să deschideți plugin-ul, iar ID-ul de Skype va fi detectat automat din contul Skype in care care sunteți conectat în acel moment. 

     2. După ce ati vazut Skype ID-ul in fereastra plugin-ului, va trebui schimbat username-ul SkyPrivate. Pentru a face acest lucru, mergeți in cont la "Settings-> Services" si dati click pe butonul "Edit".

    3. Introduceți ID-ul de Skype (cel din fereastra plugin-ului) pe care l-ati aflat și apoi dati click pe butonul "Save changes". Cererea de schimbare a username-ului va fi aprobată în maximum 24 de ore și veți fi notificat prin e-mail cu privire la acest lucru. După aceea, veți putea să vă conectați în plugin fără probleme.

    Dupa ce va logati in plugin, va rugam sa cititi acest articol foarte important -> click

Did this answer your question?